Inno-tér
2017. június 2.

Exportképes magyar sportinnovációk

A sport globálisan az egyik legdinamiku­sabban fejlődő iparág, a szegmensben megvalósuló innováció pedig a magyar cégek számára is nemzetközi kiugrási lehetősé­get jelent.


Magyarország sportnemzet, ami nemcsak a versenysport területén folyamatosan elért kiváló eredményekben nyilvánul meg, hanem egyre nagyobb sikereket érnek el a hazai szereplők a sportgazdaság, képzés és innováció terén is. A sportipar világgazdaságban betöltött szerepének növekedése a versenyképes termékeket és innovatív megoldásokat létrehozó magyar vállalkozások számára is üzleti lehetőségeket rejt a külpiacokon. Az iparág globális súlyát jelzi, hogy az Európai Unió növekedéséhez éves szinten mintegy 300 milliárd euróval járul hozzá, valamint körülbelül hatvanmillió embert foglalkoztat. A terület fejlődésének elősegítése és a nemzetközi vérkeringésbe való bekapcsolása érdekében rendezte meg a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Testnevelési Egyetem az első Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát.

Az esemény keretében közel száz hazai és nemzetközi szakértő tartott előadásokat a sportgazdaság, sportinnováció és képzés területének aktualitásairól, bemutatva a legfrissebb trendeket. A konferencián bemutatkozott továbbá a sportipar területén tevékenykedő húsz legígéretesebb hazai vállalkozás is.
„Célunk, hogy egy olyan platformot teremtsünk a sportszakma legfontosabb hazai és határon túli szereplői számára, mely ösztönzi a tapasztalatok megosztását és az iparági párbeszédet, elősegítve a fejlődési irányok meghatározását és az exportlehetőségek fel­térképezését” – fogalmazott Oláh Zsanett, a Magyar Nemzeti Kereskedőház vezérigazgatója.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka