Inno-tér
2017. június 4.

Európa legjobb női startup csapatai

Anglia, Németország, Ausztria, Magyarország, Finnország, Lengyelország és Csehország adott otthont a Women Startup Competition Európa-szerte zajló elődöntő-sorozatának, ahonnan hat csapat egyenes ágon jutott tovább a július 1-jén megrendezésre kerülő londoni döntőbe és az azt megelőző ötnapos intenzív felkészítő tréningre. A döntősök hamarosan Európa legjobbjaival mérkőzhetnek meg az első helyért.


A nemzetközi női startup verseny helyi selejtezőin kontinensünk nagyvárosaiban, köztük hazánkban is kétperces „Ele­va­tor Pitch” keretében mutatkoztak be a versenyzők. A nemzetközi mezőnyben három magyar csapat is képviselteti majd magát a döntőben.

A MagikMe csapata egy olyan játszótérmodell megalkotásán dolgozik, ahol sérült és egészséges gyerekek együtt játszhatnak az okosan megalkotott játszótéri játékokon. A cég számára fontos az integrált játszótéri élmény megalkotása és az is, hogy meg­mutassák, lehetséges olyan eszközöket tervezni, amelyek ugyanolyan szórakoztatóak és biztonsági szempontból is megfelelnek fogyatékkal élő és egészséges gyermekek igényeinek is.

A Notch Interfaces Inc. mobilkapcsolatos testszenzorokkal kí­sérletezik, amelyek képesek a testmozgás sajátosságainak rögzítésére és az adatok online elemzésére. Segítségükkel 2 vagy 3D-s képet kaphatunk a személy mozgásáról, így optimalizálva a mozgás folyamatát.

Tudományos alapú kezdeményezés kategóriában a HeatVentors csapata egy környezettudatos hőenergia-generátor ötletével kísérletezik, amely csökkentett szén-monoxid-kibocsátással és alacsony költséggel üzemel.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka