Inno-tér
2019. március 6.

Egyetemi blokklánc képzés Budapesten

Közép-Európában elsőként Magyarországon, az Edutus Egyetemen indul blokklánc témájú szakirányú továbbképzés, mely az innovatív technológia logikájának megismertetését, széleskörű alkalmazhatóságát és az üzleti életben betöltött szerepének bemutatását célozza. Az egyetem budapesti kampuszán helyet kapó blokklánc oktatás egyes tématerületeit a Blockchaineum, a Solidity Services, és az NLV8 szakértői vezetik. A képzésre idén március elejétől lehet jelentkezni, a szakirányú továbbképzés 2019 szeptemberében indul.


A technológiai innovációk egyre több, eddig hagyományos iparágként számon tartott területet alakítanak át gyökeresen a globális piacon, melynek logikus következménye, hogy a blokklánc alapú adatbázisok alkalmazásai egyre jelentősebb szerepet kapnak az információtárolásban és -továbbításban, valamint az anonim nyilvántartások létrehozásában. A blokkláncokban rejlő üzleti lehetőségek igen szerteágazók, ám iparági szakértők egyöntetű véleménye szerint további elterjedésük legfőbb gátja, hogy az üzleti világ meghatározó szereplői nem ismerik kellőképpen a blockchain működési alapelveit, logikáját, irányultságát és a benne rejlő fejlődési lehetőségeket.

Az Edutus Egyetem élenjár a hazai felsőoktatási piacon a gyakorlatorientált, a valós piaci igényekre fókuszáló szakirányú továbbképzések sikeres szervezésében. Látva a nemzetközi és hazai blockchain piac elterjedésének dinamikáját, az egyetem - Közép-Európában elsőként - 2019 szeptemberében elindítja a szakirányú továbbképzésben szerzett diplomát adó blokklánc szakértői képzését a budapesti kampuszon. Némethné Dr. Gál Andrea, az Edutus Egyetem rektora hangsúlyozza: ”Folyamatosan monitorozzuk a hazai és nemzetközi trendeket, hiszen versenyképességünket a magas szakmai színvonalon megvalósuló, piaci igényekre szabott rugalmas képzési portfóliónk adja. Természetesen minden képzésünk esetében az adott téma legjobb szakértőit kérjük fel előadóknak, témavezetőknek. A blockchain képzés elindításával olyan világhírű intézmények mellé sorakozunk föl, mint az Amerikai Egyesült Államokban működő Massachusetts Institute of Technology, amely szintén oktatja a blokklánc tematikát.”

Czeglédi Tamás, a Blockchaineum társalapítója és az egyetemi blokklánc képzés egyik témavezetője szerint: ”Az egyetemi oktatás során nagy hangsúlyt helyezünk a blokklánc felépítésének, logikájának, üzleti alkalmazásának alapos és mély megismertetésére. Az elméleti képzés mellett számos gyakorlati példát is alaposan megvizsgálunk és modellezünk. Bízom benne, hogy egy-két sikeres képzési ciklust követően a környező országokból is számos tanulni vágyó hallgató fog hozzánk érkezni, akik a végzettségük birtokában saját üzleti környezetükben képesek lesznek a gyakorlatba is átültetni a nálunk elsajátított tudást.”

Jobbágy László, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője szerint: „A pénzügyi szektor azok közé a területek közé tartozik, amelyekben a digitalizáció lehetővé teszi az élre ugrást – annál is inkább, mivel a magyar pénzügyi szektor technológiai értelemben már jelenleg is az európai élmezőnybe tartozik. A Digitális Jólét Program célja, hogy Magyarország regionális vezető szerepre tegyen szert a fintech és blockchain területén is. A DJP keretében készülő átfogó fintech és blockchain stratégia fog az iparági szereplőkkel közösen kidolgozott konkrét intézkedéseket és törvényalkotásai javaslatokat megfogalmazni. A blockchain technológia használatához szükséges kompetenciák pár éven belül elengedhetetlenek lesznek a hazai vállalkozások számára is. De nem csak az informatikusoknak kell tisztában lennie a fogalmakkal, szükség van blockchain-szakértő jogászra, üzleti elemzőre, projektmenedzserre és közigazgatás-fejlesztőre is. Ezért az Edutuson induló szakirányú blockchain továbbképzés fontos első lépés ezen az úton."

A szakirányú továbbképzésre legalább alapképzésben – vagy korábbi főiskolai képzésben – szerzett diplomával rendelkezők jelentkezését várjuk.

További információk és jelentkezés ITT.

Forrás: Edutus Egyetem

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka