2019. október: jegyzet, portré, egészségipar, kémia, űrtevékenység, tudomány, orvostudomány, biológia, genomika, anyagtudomány, ipar 4.0, innováció, neutronkutatás, építés, urbanisztika, közlekedés, fenntarthatóság, atomenergia, energiagazdálkodás, megújuló energia, zöldkörnyezet, élelmiszer, hulladékgazdálkodás, vízgazdálkodás, biztonságtechnika, okostechnológia, mesterséges intelligencia, it
Inno-tér
2019. május 4.

Budapest Water Summit 2019

A vízválság a témája, és közel kétezer résztvevőt várnak a világ minden részéről az október 15. és 17. között megrendezésre kerülő Budapesti Víz Világtalálkozóra (Budapest Water Summit 2019).


Idén – 2013 és 2016 után – ismét megrendezik az év egyik legfontosabb hazai diplomáciai eseményét, a Budapesti Víz Világtalálkozót, melynek legfőbb témája a globális vízválság megelőzése, illetve ahol ez már nem lehetséges, a hatásokhoz való alkalmazkodás elősegítése lesz. A találkozó célja, hogy a vízválság megelőzését és a következményekhez való sikeres alkalmazkodást az eltérő problémák következtében előálló helyzetek mindegyikére alkalmazza, és ezzel hozzájáruljon a globális vízpolitikai folyamatok alakításához.

A konferencia meg­hívottjai között lesznek idén is a víz, a víztisztaság (sza­ni­tá­ció) és a fenntartható vízgazdálkodás témaköreivel foglalkozó nemzetközi intézmények, kormányok, valamint az üzleti, a pénzügyi és a tudományos élet képviselői.

A konferencia részeként megrendezett vízipari szakkiállítás idén még nagyobb hangsúlyt kap, mint korábban, hiszen a ma­gyar vízipar és víz­tudomány már dolgozik a vízválság megelőzésén. Magyarország a digitális vízgazdálkodás élvonalába tartozik, ezért a kiállításon olyan – kiemelten a hazai – víziparban tevékenykedő cégek, szervezetek mutatkoznak majd be, amelyek versenyképes, innovatív és környezetbarát technológiákkal jelentős szerepet vállalhatnak szerte a világban a víz­ipari kihívások megoldásában, illetve a károk csökkentésében is. Az esemény fővédnöke Áder János köztársasági elnök.•

 
Inno-tér
2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

2019. október – Közlekedésfejlesztési különszám

Hírlevél feliratkozás

Innotéka