Inno-tér
2018. február 28.

Blokklánc versenyt hirdettek

A Block Knights Contest 2018 a Blockchaineum és a Corvinus Fintech Center főszervezésében, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és az Eötvös Lóránd Tudományegyetem közreműködésével indított hazai, első blokklánc technológiára épülő megoldásokat felvonultató versenye, melyre március 18-ig várják a csapatok jelentkezését.


Az első teljes Kárpát-medencei régióra meghirdetett Block Knights Contest 2018 célja, hogy megismerhetővé tegye a blokklánc technológia sokszínűségét, másrészt teret adjon a jövőbe mutató ötleteknek, megközelítéseknek, megoldásoknak, egyúttal a benevezett csapatok összemérjék tudásukat. A nevezés ingyenes, ötletgazdák, startupok, egyetemisták és kezdő, fiatal vállalkozók jelentkezését várják a bajvívásra a szervezők március 18-ig.

„Meggyőződésünk, hogy az élen járó magyar megoldásoknak köszönhetően, a még formálódó blokklánc világban Magyarország vezető szerepet fog betölteni. A most meghirdetett blockchain verseny is ezt az innovatív törekvést igyekszik támogatni. Cél, hogy a Kárpát-medencei blokklánc közösség digitális lovagjait is becsatornázzuk a hazai közösségbe, így építve határokon átnyúló közösséget.” – mondta Czeglédi Tamás ötletgazda, a Blockchaineum egyik alapítója.
A digitális lovagok két kategóriában - edukációs, vagyis ötletszintű, illetve üzleti, vagyis már működő - mérhetik össze tudásukat. A „fegyvernem” minden csapat számára azonos, vagyis egy legfeljebb három perces videó. A blokklánc technológia alkalmazására épülő megoldásokat egy háromtagú szakértő zsűri értékeli, elsősorban üzleti megalapozottság, valamint kidolgozottság szempontrendszere alapján.

A legjobb kilenc projekt automatikus résztvevője lesz az elődöntőnek, amelyre 2018. március 31-én kerül sor Budapesten, a Teslában. A fél napos szakmai program keretében egyrészt az elődöntős csapatok mutatják be megoldásaikat, másrészt a jelenlévők betekintést kapnak a kripto- és blokklánc világ titokzatos múltjába, kialakulásának társadalmi hátterébe, egyúttal megismerhetik az iparág legfőbb kihívásait Szirmai Gergely tolmácsolásában.
Az esemény zárásaként sor kerül az elődöntő végeredményének kihirdetésére is. A díjazott projektek automatikus akkreditációt kapnak a Blockchaineum 2.0 elnevezésű konferenciára a budapesti Akvárium Klubban 2018. május 23-án, ami egyúttal a verseny döntőjének helyszíne is lesz.
A Block Knights Contest 2018 fődíja egy egymillió forint összértékű blockchain csomag, mely többek között tanácsadást, mentorálást és a projekt további fejlesztéséhez szükséges eszközöket tartalmaz.

Jelentkezni március 18-ig lehet a blockknights.hu oldalon.

Forrás: Blockchaineum

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka