Inno-tér
2014. április 16.

A Startup Tavasz 2014 újabb négy eseménnyel bővül

A Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat februári indulása óta számos szakmai szervezet, valamint startup esemény csatlakozott a kezdeményezéshez. Eddig több ezer résztvevő fordult meg a programokon.


A hazai startup világ együttműködésével indult útjára a Startup Tavasz 2014 rendezvénysorozat, melynek keretében több nemzetközi startup verseny, neves előadók részvételével szervezett szakmai konferencia és innovatív technológiákat felsorakoztató szakkiállítás, budapesti tréning, valamint nemzetközi tapasztalatcserét lehetővé tevő szakmai út is megszervezésre kerül.
„A rendezvénysorozat indítása óta több ezer startup témában érintett versenyző, érdeklődő, szakmai partner, szakmai előadó vett részt a programokon, számos nemzetiséget képviselve, ami e példás szakmai összefogás keretében megvalósuló eseménysorozat legfőbb célkitűzése volt. Mindez jól mutatja, hogy a kezdeményezésünknek van létjogosultsága, így biztos lehet a hazai startup világ a folytatást illetően.” – emelte ki Spaller Endre, a NIH elnöke.

A rendezvénysorozat az alábbi programelemekkel bővül:

  • 2014. április 24. – Klaszterek szerepe az innovációban konferencia (Budapest)
  • 2014. április 29. – Te is lehetsz startup! Az innovációs képesség és a gyors növekedés újkori receptje (Budapest)
  • 2014. május 30. – Hackathon-in-a-Box Demo Day (Budapest)
  • 2014. május vége – Fintech&Sales Demo Day és 21. Körkapcsolás konferencia (Budapest)


Hackathon-in-a-Box Demo Day
Az utóbbi évben a hazai startupperek utánpótlásának első számú rendezvényeivé a Hackathonok váltak. A hétvégi versenyeken szereplő egyetemi hallgatók nem csak ötleteiket tökéletesítik, hanem társakat szereznek, akikkel startup projekteket építenek a megszületett ötleteikből. A Magyar Innovációs TechShow első ízben ad helyet az egyetemekről kikerült tehetségeknek. Az első Demo Day-en a legnagyobb hazai egyetemi ötletverseny sorozat, a Hackathon-in-a-Box eddig lefutott 10 versenyének legjobbjai mérik össze tudásukat egymással.

Fintech&Sales Demo Day és 21. Körkapcsolás konferencia
Egyedülálló Fintech&Sales Demo Day és 21. Körkapcsolás konferenciával bővül az idei TechShow kiállítás programja. Az OTP Hungaro-Projekt Kft., a Magyar Projektmenedzsment Szövetség (PMSZ) és a Kárpát Régió Üzleti Hálózat Zrt. közös szervezésű rendezvénye a startup világ egy kiemelkedő szegmensére, a FinTech cégekre fókuszál. A délelőtti program folyamán professzionálisan felkészített startupok prezentálnak a meghívott és az érdeklődő vállalatok előtt. A délután folyamán a hazai és régiós ökoszisztéma kiemelkedő startupjai és a további főszereplők, a kormányzati és civil szektor, valamint a nagyvállalatok képviselői mondják el fejlesztési és együttműködési javaslataikat.

Forrás: NIH

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka