2019. július–augusztus: jegyzet, Nemzeti Agykutatási Program, agykutatás, portré, tudomány, biológia, disszemináció, öntészet, innováció, építés, geológia, környezetvédelem, zöldkörnyezet, urbanisztika, biztonságtechnika, it
Inno-tér
2018. április 16.

A Közlekedési Kultúra Napja

Az egyre növekvő érdeklődés mellett kerül megrendezésre A Közlekedési Kultúra Napja című országos eseménysorozat 2018. májusban egy héten keresztül.


2010 márciusában az ENSZ közgyűlés több mint 90 ország – köztük Magyarország – kiemelt támogatásával elfogadta a Cselekvések Évtizede a Közlekedésbiztonságért (Decade of Action for Road Safety) 2011–2020 programot, mint az emberiség történelmének első világméretű közlekedésbiztonsági programját.
A program a Föld valamennyi kontinensén 2011. május 11-én vette kezdetét a közlekedésbiztonsági kockázatok tudatosítása, a cselekvésre ösztönzés és az együttműködés fontosságának hangsúlyozása jegyében. A nyitónapon, Budapesten is nagyszabású rendezvények voltak.
A 2015. május 11-én 15 szervezet által hagyományteremtő szándékkal megrendezett A Közlekedési Kultúra Napja című esemény nagy sikerrel folytatódott a 2017-es esztendőben is, amikor már közel 60 társaság hívta fel a figyelmet programjaikkal, aktivitásaikkal a közlekedési kultúra fontosságára.

Az egyre növekvő érdeklődés alapján A Közlekedési Kultúra Napja című országos esemény 2018. májusban egy héten át ismét megrendezésre kerül.
Az eseménykoordinációs feladatokat a korábbi évek hagyományait követve a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata (KTE) látja el.
A 2018. évi esemény fókusza kiemelten a biztonságtudatos közlekedésre irányul, de emellett a közösségi közlekedés kultúrájára és a környezettudatos közlekedés kultúrájára is kiterjed.

Az esemény idei szlogenje: Tarts velünk, legyél a Partnerünk!

Az esemény nyitórendezvényére 2018. május 11-én Budapesten, a Művészetek Palotájának Üvegtermében kerül sor, ünnepélyes keretek között.

Az idei év egyik újdonságaként a Közlekedési kultúránk értékei 2018. programelem részeként a szervezők pályázatot írtak ki Az év hídja; Az év körforgalma; Az év KRESZ parkja; Az év közlekedésbiztonsági fotója; és Az év közlekedési kiadványa kategóriákban, melyek pályázati kiírásai az esemény honlapján megismerhetők.
A pályázati kiírások a pályázat megnevezésére kattintva letölthetők.
Benyújtási határidő egységesen: 2018. április 27.
Az év hídja szavazás határideje 2018. április 30.


A Közlekedési Kultúra Napjának célja, hogy minden nap a kulturált, biztonságos közlekedés napja legyen a közúti, a vasúti, a vízi, a légi, az egyéni és a közösségi közlekedés terén egyaránt, és hogy a közlekedők és a közlekedésben dolgozók ünnepnapjává váljon.

Forrás: KTE

 
Inno-tér
Innotéka