Inno-tér
2017. október 11.

A jövő energetikai startupperei

Kihirdették az MVM-csoport által életre hívott első hazai energetikai startup pályázat, az MVM EDISON Light Up! nyerteseit, akik maximum 50 millió forint összegű magvető befektetésre és akcelerációs szolgáltatások igénybevételére kapnak lehetőséget.


A nyertesek

Az ECObuilder, amely az épületetek hőszigetelését fázisváltási technológián alapuló hőszigetelő és panelrendszerével korszerűsíti. Az induló vállalkozás célja, hogy a közel nulla energiaigényű házak technológiáját elérhető áron, széles körben hozzáférhetővé tegye a lakossági, középületi és ipari szektorban egyaránt.

HeatTANK a hagyományos vizes hőtárolókat váltaná fel egy helytakarékos, olcsóbb és nagyobb hatásfokú tartállyal, amelynek köpenyterében speciális, fázisváltó anyag található. A külföldön már megjelent ilyen innovatív technológiát alkalmazó tárolókhoz képest az optimalizált kialakítás segítségével 20 százalékos energiamegtakarítást ígér a nyertes pályázat.

A POIZO smart mobil infra fűtőtest a legegészségesebb fűtési technológiát alkalmazza, maximalizálja a kibocsátott hőenergiát célzottan a felhasználóra, illetve a beállított fűtendő területekre, 360 fokban érzékelve azok elhelyezkedését, így megoldja a hőérzetünk különbözőségéből adódó mindennapi problémát, hogy míg a család egyik tagja vacogva fázik, a másiknak melege van.

A BuGO egy dinamikus, állomások nélküli elektromos robogó hálózat ötletével állt elő, amely megfizethető áron kínál korlátlan mobilitást felhasználói számára, hogy közvetlen károsanyag-kibo­csá­tás, átszállási vagy parkolási nehézségek nélkül juttassa el a ve­zetőt a kiindulási pontból a tetszőlegesen választott érkezési pont­ba.•

 
Inno-tér
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka