2014. május 5.

Szerző:
S. K.

Universitas-Győr Nonprofit Kft. • univgyor.hu

V. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásár Győrben

Nagy sikerrel rendezték meg április 9-én az V. Nyugat-dunántúli Regionális Innovációs Kiállítás és Találmányi Vásárt a győri Széchenyi István Egyetemen.


Az egyetem Tudásmenedzsment Központja, az Universitas-Győr Nonprofit Kft. és a Pannon Novum Nonprofit Kft. szervezésében megrendezett kiállításon 29 standon 33 kiállító mutatta be legújabb találmányait, újításait, innovációit. A nagyközönség számára is attraktív rendezvényen a látogatók megismerkedhettek egyebek között egy innovatív joghurt készítési módszerével, szuperkönnyű napelemes sportautóval, okos pendrive-val, alternatív hajtású járművekkel, a használt nyomtatótonerek újrahasznosítási lehetőségeivel. Láthattak gyerekeket programozásra tanító játékokat és a már most is világszerte keresett EMS technológiával működő XBody fitnessgépeket.

A kiállítás szakmai díját elnyert XBody Hungary Kft. standja

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ látványos és érdekes tudományos kísérletekkel, bemutatókkal készült, továbbá az egyetem hallgatóinak segítségével kipróbálhatták a tésztahídépítést. A kiállítást kísérő programok részeként a Pannon Novum Nonprofit Kft. által életre hívott Zéró Emissziós Platform is bemutatta a károsanyag-kibocsátásmentes közlekedés modelljét. Az egyedi mobil napelemes töltőállomás és két elektromos kerékpár segítségével élőben modellezték, miként lehet a városi járműveket megújuló energiaforrásokkal táplálni és így környezetbarát alternatívát nyújtani a jelenleg használt közlekedési módokhoz képest. Ugyancsak szabadtéren, az egyetem elkülönített parkolójában lehetett meg­tekinteni több, elektromos meghajtásúra átépített oldtimer autót is a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ közreműködésével.

A Mobilis látványos bemutatója

A program előadója volt Spaller Endre, a Nemzeti Innovációs Hivatal elnöke, dr. Nikodémus Antal, a Nemzetgazdasági Minisztérium Innovációs és K+F főosztályvezetője, továbbá dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem rektora. Spaller Endre előadásában külön kiemelte az egyetemek meghatározó szerepét egy jól működő startup ökoszisztéma létrehozásában.

A hagyományokhoz híven átadták a szakmai és a közönségdíjat is. A szakmai díjat az XBody Hungary Kft. sporteszközei érdemelték ki, amelyek minimális edzési idővel biztosítanak teljes testedzést, míg a legtöbb közönségszavazatot a közönséget szó szerint megetető, házi fermentáció útján egy porkeveréket tejjel keverve joghurtot előállító Techmaster Kft. képviselője vehette át.

Joghurtkóstolás a közönségdíjas Techmaster Kft. standján

A kiállításról további információk és fotók a www.univgyor.hu oldalon találhatók. A rendezvény európai uniós támogatásból, a TÁMOP-4.2.3-12/1/KONV-2012-0056 projekt keretében valósult meg.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka