2012. március 6.

Szerző:
National Instruments

National Instruments • hungary.ni.comni.com/debrecen

Lehetséges termékfejlesztés 121 nap alatt?

A National Instruments (NI) globális szoftver- és hardvergyártó multinacionális nagyvállalat, melynek megoldásait teszt, irányítás- és méréstechnikai, valamint beágyazott tervező alkalmazások területén használhatják a kutatók és mérnökök. Az NI által fejlesztett eszközök a termelékenység, innováció és felfedezések fejlődését segítik elő, melyekhez a grafikus rendszerfejlesztésen keresztül olyan integrált szoftver és hardver platformot nyújt, amely bármely mérés-, illetve irányítástechnikai rendszer fejlődési idejét lerövidíti.


Az NI ösztönözné a hazai kutatás-fejlesztést

A magyar történelem folyamán számos je­len­tős feltalálói és technológiai vívmány született, amelyeket nemcsak itthon, hanem világszerte is elismertek, és azok hozzájárultak mind a technológia, mind a gazdaság és a társadalom fejlődéséhez.
Az NI – mint a legújabb technológiák fejlesztését és az innováció megvalósulását elősegítő vállalat – felelősnek érzi magát a honi innováció fenntartásáért és serkentéséért is. Az NI magyarországi munkatársai is hiszik és vallják, hogy megoldásaikkal hozzájárulhatnak a hazai kutatás-fejlesztési tevékenység, ezáltal az innováció ösztönzéséhez, mint ahogy azt teszik világszerte más országokban is. A vállalat kelet-európai és hazai tevékenységével egyaránt arra törekszik, hogy megoldásaival itthon is minél több vállalat és mérnök életét és munkáját segítse, és összességében javítsa az ország versenyképességét.

Dr. Ábrahám László, az NI debreceni gyártóegységének ügyvezető igazgatójaként, kiemelten foglalkozik az innováció és tech­nológiai fejlesztés hazai és globális szintű helyzetével. Dr. Ábrahám László maga is mérnök és egyben az amerikai vállalat magyarországi gyárának vezetője, tehát külföldi és hazai viszonylatban is reális képet tud alkotni a személyes tapasztalatai alapján az innovációs lehetőségekről.

Lássunk egy példát arra, hogy azonos feladat esetén mennyire más eredménye lehet a fejlesztés ütemének és eredményének, ha korszerű technológiai megoldásokkal dolgozunk és akkor, ha ez nem így van. A szituáció fiktív, de reális élethelyzetet vesz alapul (táblázat)

A táblázat némileg sarkosan ugyan, de azt hivatott bemutatni, hogy milyen két, egymástól eltérő módja és kimenetele lehet egyazon feladatból kiinduló mérnököknek az innováció útján. A célorientált innovációs lehetőségek meghatározása, a fejlődés korszerű eredményeinek alkalmazása – nem kizárólag az alkatrészbázisokra összpontosítva, hanem a részegységek és modulok számbavételével – időben rövidebb, színvonal tekintetében pedig jobb eredményt hozhat a vevői igények kielégítése terén. Az NI által a mérnökök és kutatók számára fejlesztett grafikus rendszertervezés segítségével a fejlesztési idő töredékére csökkenthető, hiszen az időigényes számítási munkálatok helyett a probléma megoldására enged koncentrálni.

A National Instrumentsről

A Texas államban található, austini központú NI a világ több mint 40 országában van közvetlenül jelen, világszerte több mint 35 000 különböző cégnek forgalmaz és mintegy 6200 főt foglalkoztat. A vállalat hosszú távú célja az, hogy elősegítse a társadalmi fejlődést, valamint innovációt az általa fejlesztett technológiák segítségével. Globális szinten éves bevételének jelentős részét, 16 százalékát fordítja kuta­tás-fejlesztésre.

Az NI tíz éve vetette meg a lábát Magyar­országon, amikor Debrecenben megnyitotta első tengerentúli gyártóegységét, ahol jelenleg több mint 1100 alkalmazottnak a munkaadója, és ahol a vállalat teljes globális hardvergyártásának 95 százaléka valósul meg.
A vállalat másik hazai alappillérét a Budapesten található kereskedelmi és marketingirodája képezi, amely a vállalat kelet-európai régiójának központja is egyben, és innen nyújt műszaki, értékesítési és marketingtámogatást a régióba tartozó 13 országnak.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka