2016. október 18.

Szerző:
Kövesdi Szilárd vezérigazgató, GYSEV Zrt.

Köszöntő

A kisebbik hazai vasúttársaság, a GYSEV Zrt. vezérigazgatójaként és többgenerációs vasutas család tagjaként örömmel szemlélem a vasúti szakmában zajló, évek óta tartó folyamatokat. A hazai vasút, de az európai vasúti közlekedés is a reneszánszát éli. Napjainkban Magyarország szinte minden térségében különböző vasúti fejlesztésekre kerül sor.


A célkitűzés egyértelmű: mind a személyszállításban, mind pedig az árufuvarozásban nagyobb teret próbálunk adni a vasútnak. Arra törekszünk, hogy egyre komolyabb versenytársa legyünk a közúton közlekedő személy­autóknak és tehergépjárműveknek.
Ahhoz, hogy ezt a célkitűzést teljesíteni is tudjuk, összehangolt munkára van szükség. Fontosnak tartom, hogy a közlekedési ágazat döntéshozói minél több hivatalos fórumon találkozzanak egymással. Így lehetőség van arra, hogy az ágazat vezetői megvitassák a különböző kérdéseket, megosszák az információkat a többi szereplővel, szükség esetén összehangolják az egyes munkafolyamatokat.

Az egyik legfontosabb ilyen fórum vagy találkozási pont a Nemzeti Közlekedési Napok rendezvénye. Ezen az évek óta magas színvonalon megrendezett konferencián a hazai közlekedési szektor legfontosabb döntéshozói találkoznak. A plenáris és szekcióüléseken, az ezeket követő háttérbeszélgetéseken alkalom nyílik arra, hogy a vezetők tájékoztassák egymást a náluk folyó munkálatokról, fejlesztésekről, ötleteket merítsenek, és egyeztessék a különböző feladatokat, ezzel is segítve a közösségi közlekedés fejlődését.

Örömmel mondhatom, hogy a GYSEV Zrt.-nél is több, kiemelkedően fontos fejlesztés zajlik: osztrák és magyar oldalon is új, villamos motorvonatok, felújított és átalakított InterCity-kocsik állnak az utasok rendelkezésére, emellett folyamatosan javítjuk a vizuális és hangos utastájékoztatás feltételeit, intermodális csomópontokat, P+R parkolókat, kerékpártárolókat építünk, igyekszünk minél több helyszínen, vonatokon és állomásokon is wifi szolgáltatást nyújtani.
Tavaly zártuk le a 16-os (Hegyeshalom–Szombathely) vonal 117 kilométeres szakaszának villamosítását és fejlesztéseit, idén pedig a 17-es számú (Szombathely–Nagykanizsa) vasútvonal 48 kilométeres szakaszának villamosítása, valamint állomási infrastruktúrájának modernizációja zajlik.
A gördülőállomány, a vasúti infrastruktúra és a szolgáltatások fejlődése együttesen segíthet bennünket céljaink elérésében: az elkövetkezendő időszakban minél több utast és minél több árut szeretnénk vasúton közlekedtetni az egész országban, és természetesen a GYSEV Zrt. szolgáltatási területén is.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka