2018. december 7.

Szerző:
B. Á.

Kisvállalkozói szoftvercsomag

A Saldo Zrt. Magyarországon egyedülálló funkcionalitással, webes alapon fejlesztett ki kisvállalkozók és könyvelők számára számviteli szoftvercsomagot – tudtuk meg dr. Balogh Ákos vezérigazgatótól. A termékfejlesztés részleteiről és a jövőbeli tervekről Miklósy Miklós informatikai igazgatót is megkérdeztük.


A Pénzügyminisztérium eredetileg ügyvitelszervezéssel foglalkozó intézete az elmúlt évtizedekben milyen új területekkel bővítette portfólióját?

– DR. BALOGH ÁKOS: Jelenleg öt, egymástól független üzletágat működtetünk. Az informatika mellett jó ideje markáns szerepet töltünk be az adótanácsadás, a könyvkiadás, a felnőttkép­zés és közbeszerzés területén is. A könyvelői szakma számára teljessé vált a szolgáltatási portfóliónk, melynek köszön­hetően több mint tízezer szerződött ügyfelet jegyzünk az egyéni vállalkozóktól egészen a több milliárd forintos árbevé­tellel rendelkező multinacionális vállalatokig. A társaság az elmúlt közel hat évtized alatt Magyarország egyik vezető, minősített és elismert tanácsadói partnerintézményévé vált, amit egy 2018-ban felállított országos rangsorban elért ötödik helyezés is alátámaszt.

Dr. Balogh Ákos
Korábban elsősorban az államháztartási szektor szereplőinek és a nagyvállala­toknak kínáltak komplex, testre szabható szoftvermegoldásokat. Milyen al­­­ternatí­vát tudnak nyújtani a kisvállalkozásoknak?

– MIKLÓSY MIKLÓS: Néhány évvel ezelőtt kezdtük el kifejleszteni a technológiai alapjait annak a szolgáltatásnak, amellyel azokat az ügyfeleinket kívánjuk megszólítani, akiknek egyszerűbb könyvelési megoldásokra van igényük. Kisvállalkozói szoftvercsomagunk így felhasználói dokumentációk alapján – oktatási és bevezetési szolgáltatás nélkül – is gyorsan és egyszerűen üzembe helyezhető, és mivel webalapú megoldás, komolyabb informatikai környezetre sincs szükség. Ez az újszerű, felhőszolgáltatást is tartalmazó szemlélet teszi lehetővé, hogy a programba – tértől és időtől függetlenül – lehet információkat bevinni vagy lekérdezni, a szoftver védelméről pedig minden tekintetben a Saldo gondoskodik.
A fejlesztés során lényeges szempont volt a rendszerkapcsolatok megteremtése, az­az a más szoftverekkel való széles körű kompatibilitás. Hazai fejlesztésű termékünk nemcsak egyéni és kisvállalkozók számára jelenthet megoldást, de köny­velőirodáknak is kitűnő választás.

Miklósy Miklós
Bővíthető a szoftvercsomag szolgáltatási köre?

– M. M.: Egyelőre az út elején járunk, termékünk – melyet a jövőben más tartalmi elemekkel is tervezünk kiegészíteni – elsősorban a számviteli és adózási témaköröket fedi le. Szándékunk a felhőben például tárhelyszolgáltatást, egyszerűbb informatikai megoldásokat – levelezés/naptár, kezelés/csoportmunka kiszolgálás – fejleszteni, hogy végeredményben egy komplex irodai informatikai platformot tudjunk nyújtani felhasználóinknak. A hangsúly a komplexitáson van, hiszen üzletágainkra támaszkodva a többi között adótanácsadással is támogatni tudjuk ügyfeleinket. Terveink szerint szoftvercsomagunk a folyamatos bővülésnek köszönhetően néhány éven belül le tudja váltani a korábbi nagyobb rendszereinket is.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka