Díjnyertes kreatív rendszerek

A globális piacvezető fékrendszereket gyártó Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. innovatív termékeivel nem csupán a színvonalas Haszongépjármű-kiállítás (IAA, Hannover) szakmai zsűrijét nyűgözte le, de vevőinek is olyan kreatív pótkocsi-berendezéseket kínál kiváló minőségben, mint az iTAP (Intelligens Trailer Hozzáférési Pont), melynek egyszerű és rugalmas használata az ő elismerésüket is kivívja.


Köszönhető ez részben a cégcsoport nagyszabású beruházásainak a kutatás-fejlesztésbe mind nemzetközi szinten, mind egyedülállóan Magyarországon a kecskeméti székhelyű Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft.-nél, ezáltal is biztosítva, hogy különböző piaci igényekre szabott megoldásokat kínáljon vevőinek.

A Knorr-Bremse innovatív, környezettudatos és technikailag kifinomult rendszermegoldások fejlesztője és gyártója, melynek a K+F tevékenység magyarországi fejlesztése folyamatos törekvése, és ennek, illetve a fejlesztési projektek növekvő számának eredményeként a kecskeméti új gyár egy tesztközponttal is bővült, ahol a projektekhez kapcsolódó laboratóriumi mérések és szimulációk is elvégezhetők.

A Knorr-Bremse Fékrendszerek Kft. tavaly épített csaknem 19 ezer négyzetméteres új gyáregységébe ez év elejétől a tervnek megfelelően gyártása nagy részét átköltöztette, megoldva, hogy vevői ebből minőségben és szállítási pontosságban semmit ne vegyenek észre. Az elmúlt évet 130 millió euró, azaz csaknem 40 milliárd forint összértékesítéssel záró cég idén a tavalyihoz hasonló értékesítéssel számol, ebben nagy hangsúlyt kap az utópiaci értékesítés. Az állami támogatással együtt közel hatmilliárd forintos beruházás eredményeként létrejött új gyártóegység nagyobb hatékonyságot biztosít.

Az új gyárban és tesztközpontban a kutatás-fejlesztésnek is kiemelt szerepe van. A budapesti telephellyel együtt több mint 200 fős mérnökcsapat támogatja ezt a területet, melynek a termékfejlesztési stratégia szerves részeként célkitűzése a járművezetőt támogató rendszerek fejlesztése, így például a sávelhagyásra figyelmeztető rendszer (LDWS; Line Departure Warning System), a továbbfejlesztett biztonsági fékrendszer (AEBS; Advanced Emergency Brakes System) és az adaptív menetszabályozás csoport (ACC; Adaptive Cruire Control). Ezekkel a Knorr-Bremse nemcsak vevői számára biztosít a piacon egyedülálló innovatív megoldásokat, de olyan biztonsági újításokat kínál, melyek fontos szerepet játszhatnak a baleset-megelőzésben, szem előtt tartva a társadalmi felelősségvállalást.

Ezek a kreatív rendszerek a nemzetközi szakmai élet elismerését is kivívják, iTAP (Intelligens Trailer Hozzáférési Ponttal) rendszerének Fleet Remote funkciója idén Hannoverben lenyűgözte az IAA Haszonjármű-kiállítás zsűrijét, és Smart Trailer kategóriában a 2015. évi Trailer Innovációs Díjat nyerte el. A Knorr-Bremse által fejlesztett rendszer hatékony és egyszerű kommunikációt tesz lehetővé egy okostelefon használatával wifi kapcsolaton keresztül a teherautó és a trailer között, ennek során a telefon nemcsak távvezérlőként, de adatterminálként is funkcionál. A biztonságos használaton kívül a felhasználó kulcsfontosságú információkat kaphat a keréknyomásról vagy akár a jármű súlyáról. A termék további érdekessége, hogy rendszeresen információ küldhető a flotta központjába a jármű állapotáról. Az egyszerű használat jegyében bármikor újabb alkalmazásokkal bővíthetők a meglévők.

Hasonlóan kreatív megoldás a fékrendszerbe épített iLVL (Intel­li­gens Magasságkiegyenlítő Vezérlő Rendszer), melynek különlegessége, hogy a pneumatikus vezérlőgombokkal ellátott rendszer segítségével a trailer magasságát akkor is be tudják állítani, ha az nincs a vontatójárműhöz csatlakoztatva.

Energiaforrás-hatékony megoldásai szintén figyelemre méltó fejlesztései a cégnek, hiszen például elektromos meghajtású csavarkompresszora akár 1700 liter gázolaj-megtakarítást is eredményezhet éves szinten, míg elektronikus levegővezérlő rendszere akár 1300 liter üzemanyag-megtakarítást.

A Knorr-Bremse fent említett újításairól és fejlesztéseiről bővebb információt a knorr-bremse.hu honlapon találnak az érdeklődők.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka