2017. augusztus 9.

Szerző:
Bencze Áron

A legkisebb ipari számítógép

Az idei Hannoveri Vásáron mutatták be a Beckhoff Automation mérnökei a világ minden bizonnyal legkisebb ipari számítógépét. A magyar leányvállalat ügyvezető igazgatója, Perecz Tamás szerint a Beckhoff Technology Day konferencián hasonlóan izgalmas technológiai és termékújdonságokkal találkozhatnak az érdeklődők.


Perecz Tamás
Üzleti szempontból hogyan alakult az elmúlt időszakuk?

– A Beckhoff Automation 2016-os globális értékesítési árbevétele 679 millió euró volt, ami 2015-höz képest 9,5  százalékos növekedést jelent. Habár a növekedési ráta a 2015. év 22 százalé­ká­hoz képest szerényen alakult, ez a tendencia az automatizálási ágazat egé­szé­ben tapasztalható jóval lassabb ütemű bővüléséhez képest így is tiszteletre méltó. Ha pedig az elmúlt két évet összességében tekintjük, a 15 százalékos átlag kimagasló eredmény.

A C6015 típusú ultrakompakt ipari PC mérete a C6905 típusú változatnak – amely ezt megelőzően a Beckhoff legkisebb vezérlőszekrénybe építhető ipari számítógépe volt – mindössze egyharmada.
Hogyan tudnak lépést tartani a gyorsan növekvő értékesítéssel?

– A dinamikusan növekvő értékesítés szükségessé tette termelési kapacitásunk bővítését is, ezért Németországban az újabb gyártólétesítmények létrehozása érdekében több tízezer négyzetméternyi területen folynak az építkezések. Nemcsak az ipari PC-gyártás, az I/O-modulok gyártása, valamint a nyomtatott áramkörök és az alaplapok gyártása bővül, hanem a hajtástechnikai üzletág fejlesztése érdekében új mechanikai gyártólétesítményt épít a Beckhoff a németországi, marktheidenfeldi telephelyén, szervomotorok előállítása céljából.

Az IP 69K védettséggel rendelkező, rozsdamentes acélból készült XTS-rendszer olyan területeken is alkal­mazható, ahol szigorú higiéniai követelményeket kell kielégíteni.
Melyek az elmúlt időszak legkiemelkedőbb termékfejlesztései?

– Az idei Hannoveri Vásáron a Beckhoff mérnökei büszkén mutatták be a világ minden bizonnyal legkisebb ipari számí­tógépét. A mindössze 82 × 82 × 40 mil­liméter méretű új, C6015 típusú ipari PC-nek egy-, két- vagy négymagos processzora lehet, felépítése rendkívül kompakt, és összetett vezérléstechnikai megoldásokat tesz lehetővé. Fajlagos telje­sítő­képesség tekintetében még ennél is fejlettebb a DIN-kalapsínre szerelhető CX 2000­-es sorozat. Az akár 12 magos Intel Xeon processzort tartalmazó vezérlő me­rőben új szinthatárokat feszeget az intelligens alkalmazások területén. A kiállításon bemutattuk az XTS lineáris szállítórendszer legújabb, az élelmiszer- és gyógyszer­ipar számára rozsdamentes acélból készült, higiénikus változatát is. Az IP 69K védettséggel rendelkező, kompakt, rendkívül rugalmas és optimálisan tisztítható XTS-rendszer olyan területeken is alkalmazható, ahol szigorú higiéniai követelményeknek kell megfelelni. Megemlíteném még a kifejezetten folyamatirányítási alkalmazásokhoz kifejlesztett új termékeinket is. A robbanásbiztos ipari terüle­teken alkalmazható új, ELX sorozatú EtherCAT-terminálok és CPX sorozatú vezérlő­­pa­ne­lek moduláris felépítésűek, és kivé­telesen nagy teljesítőképesség jellemzi őket. Ezek a jellemzők ideálissá teszik a folyamatirányítási alkalmazások számára.

Az új, CX20x2 sorozatú beágyazott PC-k sokmagos számítási teljesítményt nyújtanak kalapsínre szerelhető kivitelben.
Két nagy sikerű Beckhoff Technology Day konferenciát tudhatnak maguk mögött. Idén lesz folytatása a rendezvénysorozatnak?

– Természetesen idén is megszervezzük, a rendezvényre szeptember 28-án kerül sor változatlan helyszínen, a budapesti Kopaszi-gáton gyönyörű környezetben található ÖbölHáz rendezvényközpontban. Az eseményen a résztvevők értesülhetnek az automatizálási technológia aktuális trendjeiről, betekintést nyerhetnek a Beckhoff legújabb technológiai és termékújdonságaiba, valamint az ezekkel megvalósult megoldásokba. Szeretettel várunk minden kedves olvasót is, aki érdeklődik az automatizálási technológia újdonságai iránt.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka