2015. május 6.

Szerző:
S. K.

A feladatnak megfelelő handling rendszer mindössze húsz perc alatt

A Festo online handling rend­szer tervezője (HGO – Handling Guide Online) forradalmasítja a mérnöki munkát, támogatva a beépítésre kész megoldásokat. Intelligens és intuitív módon rendelhető rendszermegoldások a Festo új, online handling rendszer tervezőjével, melyhez a CAD modell letöltése alapfunkció.


Gyorsabb piacra jutás

A szoftver új távlatokat nyit a szabványosított handling rendszerek területén: több hónapról csupán néhány hétre csökkenti az összeszerelési és szállítási időt. Az új szabványtermékek a paraméterezés és az üzembe helyezés idejét is lerövidítik, így a gép- és berendezésgyártók körülbelül 70 százalékkal tudják csökkenteni a piacra jutáshoz szükséges időt az integrált handling rendszerek terén.

Intuitív szoftver

A mérnöki költségek nagy része eltűnik, és nincs szükség részletes termékismeretre sem. A strukturált adatlekérdezéssel szolgáló intuitív szoftver biztosítja a megfelelő komponensek megbízható kiválasztását a moduláris handling rendszerből. Az árak közvetlen lekérdezhetősége tervezési biztonságot nyújt.

Három lépés a megfelelő handling rendszerig

Csupán három lépés megtételére van szükség a teljes körűen konfigurált handling rendszerig. Az első lépésben a mérnök kiválasztja a handling rendszer kívánt típusát, és megadja az alkalmazásadatokat az online handling rendszer tervezőnek. A szoftver pedig háttérszámításokkal határozza meg a feladathoz illeszkedő, lehetséges handling rendszereket.
A második lépésben a tervező kiválasztja a javaslatok közül a legalkalmasabb megoldást. Az adatlap és a megfelelően konfigurált CAD modell azonnal elérhetővé válik letöltésre, minden gyakori adatformátumban, készen az ügyfél saját tervezőmérnöki rendszerébe való közvetlen integrációra. A harmadik lépésben további lehetőségek nyílnak arra, hogy a mérnök saját igényei szerint konfigurálhassa a kiválasztott rendszert. A kiválasztott handling rendszer ezután a bevásárlókosárba kerülhet, és lehetővé válik, hogy egy utolsó kattintással a Festo vállalathoz küldjék a megrendelést. A beépítésre kész rendszert alig több mint két hét alatt leszállítják, természetesen a felhasználói dokumentációt is beleértve. A dokumentáció megfelel a gépekről szóló EK-irányelveknek, az összeépített részrendszer pedig rendkívül rövid átfutási idővel közvetlenül szállítható a géphez vagy rendszerhez.
Ha az online rendszer tervezőben javasolt handling rendszerek a számos lehetőség ellenére sem felelnek meg a meghatározott követelményeknek, a tervezőmérnök egyetlen kattintással továbbítani tudja a megadott alkalmazásadatokat a Festo szakértőinek, hogy személyre szabott árajánlatot kérjen.

Üzembe helyezési szolgáltatás

A folyamatköltségeket csökkentik a Festo üzembe helyezési szolgáltatásai, amelyeket képzett szakemberek biztosítanak. A szolgáltatás magában foglalja a vezetékezés, a csatlakozások, az úthossz és az energialáncok vizsgálatát, a tengelyek konfigurációját és paraméterezését, a vezérlőparaméterek és az úgynevezett homing, valamint a tengelyműködés optimalizálását tesztmódban, az adatok biztonsági mentését és a dokumentációt. Ezáltal a felhasználók munkaterhe csökken, így több idejük és mozgásterük marad a vállalat alapvető üzleti tevékenységét érintő egyéb feladatok ellátására.•


 
Archívum
 2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020  2021  2022  2023  2024
Címkék

Innotéka